Wat is volgens jou het belangrijkste dat muzikanten doen om hun kansen op succes in de muziekindustrie te verpesten? Is het: hun instrument niet genoeg oefenen? Niet genoeg goede connecties in de muziekindustrie samenstellen? Wonen in een stad zonder muziekscene? Het antwoord op dit alles is NEE – geen van deze dingen. Er kunnen talloze redenen zijn waarom een ​​muzikant het niet haalt in de muziekindustrie, maar de bovenstaande dingen zijn slechts symptomen van een diepere oorzaak. In werkelijkheid is de meest voorkomende reden waarom muzikanten nooit slagen in deze business, ze hebben een op FEAR gebaseerde mentaliteit.

De meerderheid van de muzikanten laat hun angst hun kansen om te slagen in de muziek verpesten. Sommige van deze angsten worden bewust begrepen, terwijl andere alleen herkenbaar zijn voor iemand die ernaar op zoek is.
Helaas, of je je er nu van bewust bent of niet, je angsten kunnen zeer vernietigend zijn voor je muziekcarrière. Als iemand die muzikanten begeleidt bij het opbouwen van een succesvolle muziekcarrière, heb ik deze eindeloze tijden waargenomen.

Hieronder volgen enkele van de vaak voorkomende angsten die de kansen van muzikanten om succesvol te worden verwoesten en hoe ze te overwinnen, zodat je je muziekcarrière snel vooruit kunt helpen:

Muzikant Angst # 1: Angst om geen geld te verdienen

Elke keer dat je je vrienden of familie hebt verteld dat je een professionele muzikant wilt worden, wat hebben ze je dan verteld? Waarschijnlijk zoiets als dit:

* “Je moet eerst een veilige baan vinden om een ​​solide back-upplan voor je muziekcarrière te hebben.”

* “Muzikanten kunnen geen goed brood verdienen”

* “Alle muzikanten moeten straathoeken spelen om te veranderen, gewoon om rond te komen”

In de meeste gevallen wordt u deze dingen verteld uit de beste bedoelingen … Deze ideeën zijn echter zeer misleidend. De waarheid is dat het niet zo moeilijk is als je zou denken om een ​​goed inkomen te verdienen in de muziekindustrie als je specifiek weet wat je moet doen om geld te verdienen als professionele muzikant (en het eigenlijk te DOEN). Met dit in gedachten is het precies omdat de bovenstaande valse overtuigingen over de muziekindustrie zo wijdverbreid zijn, dat ze ervoor zorgen dat veel muzikanten bang zijn om geen geld te kunnen verdienen. Vervolgens doen ze dingen die leiden tot de exacte TEGENSTELLING van wat nodig is om een ​​goede boterham te verdienen.

Het volgende is hoe het proberen om financiële problemen in de muziekindustrie ‘niet’ tegen te komen ervoor zorgt dat je moeite hebt om als muzikant goed geld te verdienen:

* Je doet nooit de moeite om veel meer geld te verdienen in je muziekcarrière. Het ergste wat je kunt doen is verwachten dat je als muzikant moeite zult hebben om geld te verdienen. Het is zeker dat wanneer je dit doet, je begint te leven in de wereld die je voor jezelf in je geest hebt gecreëerd.