In dit nieuwe kalenderjaar wordt er een hoop nieuwe muziek gemaakt. In de veertiende week van het jaar was dat ook zo. Er is redelijk aantal artiesten dat kan zeggen dat zij nieuwe muziek hebben uitgebracht in die week. Er zijn een aantal voorbeelden. Terwijl Taylor Swift na een lange tijd weer van zich liet horen, hebben ook onder andere JoeyAK, Brockhampton en CJ een nieuw album uitgebracht. In deze blog wordt er over een bepaald deel van deze nieuwe muziek geschreven.

 

Brockhampton

Brockhampton heeft eerder hun zesde studioalbum aangekondigd. Het album heet Roadrunner: New Light, New Machine. Het album bevat hun nieuwste single Buzzcut. Deze single is met Danny Brown en de eigen producer van de groep Jabari Manwa van de groep.

Op vrijdag 9 april verscheen Roadrunner: New Light, New Machine via Question Everything / RCA Records. Het album is beschikbaar als een boxset in beperkte oplage en kan worden gereserveerd via een website. De groep nam het album afzonderlijk op tijdens de Covid-19-pandemie in 2020. De rvaring om voor het eerst van elkaar gescheiden te zijn sinds de groep samen in 2016 naar Los Angeles verhuisde, be├»nvloedde veel van Roadrunners thema’s.

Op 9 april, de releasedag van het album, zou Brockhampton een speciale livestream-release-show uitvoeren. Deze livestream heeft plaatsgevonden. De tickets voor de livestreamvoorstelling, gehost in samenwerking met digitaal liveplatform Moment House, waren al te koop sinds eind maart. Benieuwd naar het album? Ga dan radio luisteren via internet.

 

Kid Ink

In moeilijke tijden als deze is het slim om muziek als medicijn te gebruiken. We hebben allemaal albums, liedjes, video’s en vibes waar we zeker gebruik van maken in onze tijden van nood. Een van de artiesten die over het hoofd wordt gezien is Kid Ink. Als je ooit naar zijn muziek luisterde, wellicht per ongeluk, zal je het geluid niet vergeten. De rapper uit Los Angeles was in de beginjaren van het vorige decennium zeer populair. Op 9 april 2021 liet de rapper weer eens van zich horen. Kid Ink heeft toen een album gereleaset. Het album heet ALIVE en is op meerdere plekken te beluisteren. De makkelijkste manier is on line radio luisteren.